1967 Matchbox Catalog

Historie: Katalog dokumentuje poslední zbytky počáteční éry Matchbox z padesátých let. Mezi malými modely No 1-75 jsou poslední nejstarší modýlky, naposledy se představují a prodávají zbytky staré série Major Pack a v řadě Yesteryear jsou poslední „áčka“ z padesátých let jako Y-9A Showman’s Engine a Y-12A Horse Bus.

 



Ve všech sériích je také ale i řada novinek. Řada King Size expanduje na devatenáct modelů, naplno se rozjíždějí pochromované dárkové yesteryeary a v předprodukční červené barvě se představuje později modrý 1909 Thomas Flyabout (obrázek dole). Zajímavé je Thomas Flyabout ještě nemá uvedeno číslo Y-12, protože se stále ještě prodává Y-12A Horse Bus (také obrázek dole).

 

Katalog naposledy uvádí pár zbylých „áček“ ze staré éry padesátých let jako Y-9A Showman’s a Y-12A Horse Bus.

 

Alexandr Pícha

Následujte nás:

Alexandr Pícha

Editor studia Model DEPO, Miramis, s.r.o. Autor publikací Velká kniha o modelech MATCHBOX Models of Yesteryear 1956–1972 (s L. Mikšem) a Collector's Guide to MATCHBOX Models of Yesteryear 1956–1972 (s P. Lagnerem). Studio Model DEPO připravilo také oficiální katalog Abrex 2018/2019, propagační materiály pro FoxToys, grafiku pro Czech Auto Legends a další .materiály pro výrobce kovových modelů.