1966 Matchbox Catalog

 




 


Historie: Katalog z nejlepších let ještě předtím než se objevila vážná konkurence z Ameriky a pak z Asie, ale také z doby, kdy produkce ještě „nepřerostla“ firmě Lesney Products přes hlavu. Obchodní oddělení nicméně řešilo další existenci série Major Pack, která se v této době prodávala méně úspěšně než nejmenší No 1-75, ale i stále prosperující řada Yesteryear. Druhý rok modelů King Size ale ukázal, že to byla dobrá volba pro novou řadu.



Ještě poměrně novým modelem je No 73 Ferrari. V katalogu jsou i velmi zajímavé fotografie ze zaměřování předloh a z výroby modelů v dílnách Lesney Products.




Zelený transportér závodních aut M-6 je v tomto katalogu ještě v sérii Major Pack. Čeká ho ale kariéra také v řadě King Size a jako jediný veterán přežije i do doby Super Kings.




Dvě lahůdky, Y-13B-1 Daimler s černými sedačkami a předprodukční 1908 Opel, který ještě ani nemá číslo. Zajímavá je i první stránka Accesories.


 


Alexandr Pícha 





 


Všechny texty a fotografie podléhají autorským právům a je možné je použít s uvedením linku na server www.diecast.cz u každé fotografie nebo citace. Jinak jen se souhlasem www.diecast.cz .

Následujte nás:

Alexandr Pícha

Editor studia Model DEPO, Miramis, s.r.o. Autor publikací Velká kniha o modelech MATCHBOX Models of Yesteryear 1956–1972 (s L. Mikšem) a Collector's Guide to MATCHBOX Models of Yesteryear 1956–1972 (s P. Lagnerem). Studio Model DEPO připravilo také oficiální katalog Abrex 2018/2019, propagační materiály pro FoxToys, grafiku pro Czech Auto Legends a další .materiály pro výrobce kovových modelů.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *